12 Haziran 2012 Salı

Basit İngilizce Cümleler

Basit İngilizce cümleler yoluyla pratik İngilizce öğrenmeye adım atabiliriz. Önce basit İngilizce cümleler kuracak kadar, ufak çaplı bir gramer bilgisine sahip olmamız gerekir.
Küçük küçük İngilizce cümlelerden sonra sınıf veya arkadaş ortamında basit İngilizce diyaloglar kurarak, pratik konusunda bir miktar ilerleme sağlayabiliriz.

basit ingilizce cümleler kurma

Bu arada basit İngilizce hikayeler okumayı da ihmal etmemeliyiz. Bu hikayeler bize zor görünebilir. Ancak size tavsiyemiz bu hikayeleri alırken İngilizce Türkçe çeviriye sahip olup olmadıklarına bakın. İngilizce Türkçe çeviriye sahip olan hikayeler daha az sözlük karıştırmamıza dolayısıyla daha az zaman kaybetmemize neden olur. Basit İngilizce cümleler kurma yoluyla kendimizi yavaş yavaş geliştirmeliyiz. Bir kişi ister almanca ister İngilizce öğrenmeye karar versin, ilk etapta hep basit cümleler vasıtasıyla kendisini ifade etmeye çalışır. Hatta öğrencilik yıllarımızda bir çok kelime cümle veya gramer görmüşüzdür. Ancak aklımızda kalanlar hep What is your name? How are you? gibi basit İngilizce cümleler olmuştur. Ne var ki derdimizi anlatacak kadar İngilizce öğrenebilmemiz için basit İngilizce cümlelerden daha fazlasını öğrenmeliyiz. Mesela bu program sadece 40 günde pratik İngilizce öğretiyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder